Site Loader


Není nutné mít moderní kávovar nebo používat toustovač. Přesto existují základní předměty, které jsou nezbytné pro funkční kuchyni, a to nejsou luxusní vybavení ani moderní doplňky. Mezi základy, které by měl mít každý kuchař, patří kvalitní krájecí prkénko nebo škrabka na zeleninu. Tyto zdánlivě jednoduché předměty vyžadují promyšlený výběr.

Skleněná krájecí prkénka – zdravá a praktická

Díky prkénku nejen chráníme desku stolu proti pořezání nebo skvrnám, ale také proti zápachu jídla, který by do něj mohl nasáknout, a také proti skvrnám, např. z červené řepy, které mohou být obtížně odstranitelné.

prkénko

Každý ví, že zelenina a maso by měly být krájeny na samostatných prkénkách. Ale ne každý ví, jak důležitý je materiál, ze kterého budou prkénka vyrobena! Skleněná prkénka budou fungovat nejlépe. Ptáte se, proč? Protože na rozdíl od milovaných dřevěných prkének nepronikají do nich pachy a zbytky potravin. Jsou proto ideální na krájení masa. A navíc je mnohem snazší je pořádně umýt. Jsou také velmi odolné vůči řezům a trvanlivé, což nelze říci o plastových ani dřevěných prkénkách. Jsou také mnohem atraktivnější, často vyzdobené zajímavou grafikou.

Škrabka na zeleninu – usnadňuje každodenní život

Každý zná ten pocit, kdy po oloupání brambor zůstane z velkého kusu jen malá kulička. Tento problém často nastává, pokud používáte nůž bez zkušeností s loupáním. Problémy však vyřeší škrabka na zeleninu, která zajistí rovnoměrnou tloušťku slupek. S ní můžete také vytvářet dekorace nebo zajímavě krájet zeleninu na salát jako „tagiatelle“. Je nezbytná v každé kuchyni!

deska

Nezbytné věci v kuchyni

Cedník, jednoduchý ruční mixér, mini struhadlo na zeleninu… zde jsou další, typické, ale zároveň nezbytné kuchyňské pomůcky, které určitě usnadní každodenní vaření. Mohly by se zdát jako maličkosti, ale jsou mnohem praktičtější než každý, i ten nejmodernější kuchyňský robot! Stojí za to na ně myslet při kompletaci kuchyňského vybavení.